Persoonlijk Kampioenschap

Jaarlijks worden op districtsniveau Persoonlijke Kampioenschappen (PK’s) georganiseerd en wel in de spelsoorten libre, bandstoten, driebanden klein en driebanden groot.
Deelnemers aan de PK’s worden op basis van hun persoonlijk moyenne in klassen ingedeeld. Ongeacht het spelniveau is er dus altijd een klasse waarin men zich op sportief gebied kan meten met andere biljarters.
Via de PK’s op districtsniveau kan men zich plaatsen voor de gewestelijke kampioenschappen. Hier strijden de districtskampioenen om een afvaardiging naar de landelijke finale, waar gestreden wordt om het kampioenschap van Nederland.

Resultaten Libre

3-12-2018 Rijk Jonker; heeft de afgelopen week bij BCH Hoevelaken de districtsfinale libre klein dagcompetitie 5e klasse gespeeld en is geëindigd op een prima 4e plaats!
Voor de complete uitslag van de finale: Link
   
3-12-2018 Fred Hilhorst en Jan van Teteringen; hebben zich afgelopen week geplaatst voor de districtsfinale van de dagcompetitie libre klein 3e klasse.
Deze finale wordt gespeeld op 7 en 9 januari 2019 bij B’67, Jan van de Veen is de eerste reserve.
Voor de uitslag van de voorwedstrijden: Link
Voor de uitnodiging van de districtsfinale: Link
   
22-10-2018 Wim Minderhoud; speelt op 8 en 10 januari 2019 de districtsfinale dagcompetitie libre klein 4e klasse. Deze finale zal worden gespeeld bij Leusderkwartier in Amersfoort.
Het betreft hier een rechtstreekse finale, er worden geen voorwedstrijden gespeeld.
Voor de uitnodiging van deze finale: Link
   
22-10-2018 Rijk Jonker; heeft zich geplaatst voor de districtsfinale dagcompetitie libre klein 5e klasse! Deze finale zal worden gespeeld op 28 en 29 november 2018 bij Biljartclub Hoevelaken.
Voor de uitslag van de voorwedstrijden: Link 
Voor de uitnodiging van de districtsfinale: Link 
   
 1-10-2018 Martin Kurving; speelt op 15 en 16 december thuis bij BVL de districtsfinale libre klein eerste klasse.
De wedstrijden beginnen zowel op zaterdag als zondag om 11 uur.
Voor de uitnodiging van de districtsfinale:  Link 
   
 1-10-2018 Robert van Beek en Frits Meulensteen; hebben afgelopen weekend de districtsfinale driebanden klein hoofdklasse gespeeld. Omdat Frits op de 3e plaats is geëindigd heeft hij zich geplaatst voor de gewestelijke finale!
Deze wordt gespeeld van 14 t/m 16 december bij biljartvereniging De Jol in Lelystad.
Voor de complete uitslag van de districtsfinale:Link  
Voor de uitnodiging van de gewestelijke finale: Link
   
 19-09-2018 Pieter Bredemeijer, heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de districtsfinale libre klein 3e klasse.
Voor de uitslag van deze districtsfinale : Link 
   
  Richard Roethof, heeft meegedaan aan de voorwedstrijden Libre klein 2e klasse. Hij speelde niet slecht maar helaas voor hem heeft hij nét onder de ondergrensgrens van deze klasse gespeeld (2.46). Als nieuwe speler in deze klasse degradeerde hij daarom direct naar de 3e klasse. 
Voor alle uitslagen van de voorwedstrijden: Link 
   
  Pieter Bredemeijer, heeft afgelopen week de voorwedstrijden Libre klein 3e klasse gespeeld. Net bekomen van zijn finale driebanden 2e klasse (zie kader hieronder) heeft hij zich nu ook weer geplaatst voor deze districtsfinale!!
Deze finale zal worden gespeeld op 15 en 16 september 2018 bij EBCL in Lelystad.
Voor de uitslagen: Link 
Voor de uitnodiging van de districtsfinale: Link 
   
  Joyce Beekink en Wim Minderhoud, hebben zich vorige week voorwedstrijden Libre klein 4e klasse gespeeld.
Voor de uitslagen: Link 
Zoals u kunt zien heeft Wim Minderhout zich knap geplaatst voor de districtsfinale! Door omstandigheden is hij helaas niet in de gelegenheid hieraan deel te nemen, maar wij feliciteren Wim toch met zijn knappe prestatie! 
Voor de uitnodiging van de districtsfinale:Link 

Resultaten Driebanden

22-10-2018 Frans Wolfs, heeft afgelopen weekend in Lelystad (De Jol) de districtsfinale driebanden groot 3e klasse gespeeld.
Vrijdagavond stond hij na 2 uitstekend gespeelde partijen (boven de grens van 0.475) met 4 punten aan kop.
De zaterdag was helaas een mindere dag, en hoewel hij niet slecht speelde verloor hij beide partijen en stond hij eind van de dag 5e. Zondag begon hij tegen de, op dat moment, koploper Raymond Visser, en die wist hij in een mooie pot van 37 beurten te verslaan!
Vervolgens speelde hij tegen John Bink, die moest winnen om een minimaal 2e plek veilig te stellen (de eerste 2 zouden doorgaan naar het gewest). John speelde een mooie partij en won van Frans. De laatste partij speelde Frans tegen Jan Steenbergen. Beiden konden geen 1e of 2e meer worden dus de spanning was er af. Na een flitsende start van Frans (17 caramboles in 17 beurten!) sloeg de vermoeidheid toe en won Frans de partij uiteindelijk in 39 beurten. Hij eindigde hiermee met 8 punten en een moyenne van 0.442 op een keurige 4e plaats!
John Bink en Raymond Visser, beiden al verzekerd van plaatsing voor het gewest, speelden een spannende finalepartij waarbij John Bink er met de buit vandoor ging.
De complete uitslag van bovenstaande finale: Link 
 
   
16-10-2018 Fred Hilhorst, heeft afgelopen weekend in Lelystad (bij BCL) de gewestelijke finale driebanden klein 3e klasse gespeeld.
Na voor het eerst in zijn biljartleven meegedaan te hebben aan driebanden-voorwedstrijden stroomde hij via een 3e plaats in de districtsfinale door naar deze gewestelijke finale. Op zich al een superprestatie!
Maar na een hele goede start op de eerste dag (alle 4 de partijen gewonnen) en een iets mindere maar nog steeds goede voortgang op de zondag had hij zondagmiddag opeens de kans om 1e van het gewest te worden wat betekende dat hij zich zou plaatsen voor het NK! Het was een echte finalepartij, want degene die zou winnen was tevens de kampioen (de tegenstander had ook genoeg aan een gelijk spel).
Er stond dus een hoop op het spel! Dat was vooral in het begin van de partij te merken; na 20 beurten stond Fred met 11-3 achter. Na een korte pauze herpakte hij zich echter weer en begon hij weer goed te biljarten en kwam hij toch knap terug.

Helaas voor hem was het net iets te laat (20-15) en moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in zijn districtsgenoot Paul van der Pas.
Met een eindmoyenne van precies 0.400 is hij wel gepromoveerd naar de 2e klasse!!
Al met al een superprestatie en wij willen Fred dan ook van harte feliciteren met zijn tweede plaats!
Voor de complete uitslag van de gewestelijke finale: Link 
 
   
24-09-2018 Henk Voskuilen, heeft 22/23 september deelgenomen aan de districtsfinale driebanden klein 1e klasse.
Voor de uitslag van deze districtsfinaleLink 
 
   
  Peter Bredemeijer en Celina Wolfs, hebben 8, 9 en 10 juni bij B’67 een zinderende finale driebanden klein 2e klasse gespeeld.
Als u ook zo nieuwsgierig bent hoe zij het hebben gedaan, voor de uitslagLink
   
  Fred Hilhorstheeft onlangs bij BBC de districtsfinale driebanden klein 3e klasse gespeeld. Hij is in deze finale 3e geworden met een moyenne van 0.399! (Nét geen promotie). Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de gewestelijke finale. Deze wordt gespeeld op 13 en 14 oktober 2018 bij biljartvereniging St. B.C.L. in Lelystad.
Voor de uitslag van de districtsfinaleLink ; Voor de uitnodiging van de gewestelijke finaleLink 
Wij feliciteren Fred met deze knappe prestatie en wensen hem alvast veel succes bij de gewestelijke finale!
  Henk Voskuilen, heeft het goed gedaan tijdens de voorwedstrijden 1e klasse driebanden klein. Hij heeft zich geplaatst voor de districtsfinale op 22 en 23 september 2018. Deze zal worden gespeeld bij Grand Café 2 Brothers in Putten.
Voor de uitnodiging van de districtsfinaleLink
   
  Frits Meulensteen en Robert van Beek, spelen op 29 en 30 september 2018 in de hoofdklasse de districtsfinale driebanden klein. 
Deze finale wordt rechtstreeks gespeeld.
Voor de uitnodiging van de districtsfinaleLink 
 
   
  Frans Wolfs, ook op de grote tafel hebben we een afgevaardigde voor een districtsfinale. Frans heeft zich geplaatst voor de districtsfinale driebanden 3e klasse groot. Deze finale zal worden gespeeld op 19 t/m 21 oktober 2018 bij De Jol in Lelystad.
Voor de uitnodiging van de districtsfinaleLink 
 

Resultaten Bandstoten

  Rijk Jonker, heeft deelgenomen aan de voorwedstrijden Bandstoten 5e klasse.
Voor de uitslagen: Link